Tervetuloa

 

Tilastokeskus ylläpitää kuntien tilastollisten osa-alueiden kartta-aineistoa ja luokitusta osa-alueittaista tilastotuotantoa varten. Kunnat päättävät itse aluejaosta ja siihen tehtävistä muutoksista. Tilastokeskus luo osa-alueille tunnukset, jotka viedään tietojärjestelmään yhdessä kunnan antamien alueiden nimien kanssa. Tilastokeskuksessa sekä kartta-aineisto että luokitus ovat koko maan kattavina kokonaisaineistoina. Aineistoja ylläpidetään kuntien tarpeiden mukaan. Ylläpidetyt tiedot johdetaan tilastotuotantojärjestelmään, josta ne ovat osa-alueittaisen tilastotuotannon käytettävissä.

Jos kunnalla ei ole tulossa muutoksia osa-aluejakoon, ei siitä tarvitse erikseen ilmoittaa Tilastokeskukselle.

Ajankohtaista

4.12.2017 Osa-alueiden ylläpitokierros on käynnistynyt

Tilastollisten  osa-alueiden ylläpitokierros on jälleen käynnistynyt. Palautattehan päivitetyn aineiston 29.12.2017 mennessä. Aineiston voi palauttaa joko sähköpostitse tai "lähetä kuntasi uusi aineisto" -painikkeella.

12.5.2017 Uusimmat tiedot päivitetty Extranetiin

Vuoden 2017 osa-alueiden päivitysprosessi päättyi helmikuussa. Uudet osa-alueet ja niiden väestötiedot on nyt päivitetty kartta -välilehdelle. Hyvää alkavaa kesää!

19.12.2016 Viikko aikaa muutoksista ilmoittamiseen

Mikäli teillä on muutoksia kuntanne osa-alueiden kartta-aineistossa tai luokituksessa, muistattehan lähettää muutokset pe 23.12.2016 mennessä. Hyvää joulun odotusta!

11.11.2016 Osa-alueiden ylläpitokierros on käynnistynyt

Tilastollisten  osa-alueiden ylläpitokierros on jälleen käynnistynyt. Palautattehan päivitetyn aineiston 15.12.2016 mennessä. Aineiston voi palauttaa joko sähköpostitse tai "lähetä kuntasi uusi aineisto" -painikkeella.

5.9.2016 Päivityskierros lähestyy

Tilastollisten osa-alueiden ylläpitokierros on jälleen käynnistymässä. Lähetämme tästä lisätietoja kuntanne yhteyshenkilölle lähiaikoina. Voitte jo valmistella mahdollisia muutoksia kuntanne osa-alueiden kartta-aineistoon tai osa-alueluokitukseen. Ekstranetiin on lisätty vuoden 2016 osa-alueet sekä vuoden 2015 väki, joten uusimmat kartta-aineistot ja luokitukset ovat ladattavissa palvelusta.

7.12.2015 Viikko aikaa muutoksista ilmoittamiseen

Mikäli teillä on muutoksia kuntanne osa-alueiden kartta-aineistossa tai luokituksessa, muistattehan lähettää muutokset pe 11.12.2015 mennessä. Hyvää joulun odotusta!

Lue lisää >>